Publicat 23/12/2019 17:36:37 +01:00CET

Cs demana a la JEP que Puigdemont i Comín deixin l'acta del Parlament en ser eurodiputats

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont posa amb la seva acreditació d'eurodiputat a la sortida del Parlament Europeu
EUROPA PRESS

El partit reclama que declari la incompatibilitat entre els dos càrrecs

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

Cs ha sol·licitat a la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona que declari la incompatibilitat entre els càrrecs de diputat del Parlament i el d'eurodiputat per a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, de manera que perdin la condició de parlamentaris a la cambra catalana.

En un escrit recollit per Europa Press, ha indicat que l'article 221 de la Llei Orgànica del règim electoral general (Loreg) estableix aquesta incompatibilitat i que "es resol a favor de la condició parlamentària adquirida en últim terme".

El partit taronja ha assenyalat que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) de la setmana passada estableix que la condició d'eurodiputat s'adquireix en proclamar-se els resultats de les eleccions, i que Puigdemont i Comín van obtenir les credencials provisionals com a membres del Parlament Europeu.

Ha conclòs que tots dos han tingut fins al moment la condició de membres del Parlament, "tot això malgrat la seva condició de pròfugs de la Justícia", però que en obtenir les credencials provisionals en l'Eurocambra s'ha creat la incompatibilitat.

La JEP ha acordat donar trasllat de l'assumpte a JxCat i a ERC perquè presentin al·legacions, i al Parlament perquè elabori un informe sobre la "condició política" que tenen actualment Puigdemont i Comín, en tots dos casos amb un termini de deu dies naturals.

L'acord també s'enviarà al Parlament Europeu perquè també informi si Puigdemont i Comín tenen la condició d'"eurodiputats de ple dret" en haver obtingut la credencial provisional.