Publicat 17/8/2020 13:10:01 +02:00CET

Cs demana explicacions en el Parlament sobre la retirada de la campanya de loteria 'La Grossa'

Logotip de Loteries de Catalunya, de la Generalitat
LOTERIES DE CATALUNYA

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

El grup de Cs ha presentat aquest dilluns en el Parlament una bateria de preguntes al Govern per esclarir la retirada aquest diumenge d'una campanya de la loteria 'La Grossa' després de les crítiques rebudes perquè l'eslógan era 'Et preocupa la distància social? Prova l'ascens social'.

En el document al que ha tingut accés Europa Press, Cs pregunta si algun alt càrrec de la Conselleria de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat "tenia coneixement de l'existència d'una campanya institucional d'aquestes característiques".

La formació també urgeix informació relativa a com es van prendre les decisions per engegar aquesta campanya, que consideren que condiciona "la imatge de la institució", així com quins vans ser els responsables d'aprovar el seu contingut.

El partit taronja també ha demanat saber si algun altre departament de la Generalitat tenia coneixement de la campanya, l'empresa publicitària que es va encarregar del seu disseny, així com qui va prendre la decisió de retirar-la.

Finalment, han instat a conèixer els costos --"desglossats per les diferents partides"-- d'aquesta campanya, de la seva retirada dels punts de venda i dels mitjans publicitaris i de la nova campanya que la substituirà.