Publicat 10/7/2019 17:11:17 +02:00CET

Cs demana la dimissió del conseller Bosch per fer una acció exterior "fraudulenta"

La diputada de Cs Lorena Roldán (ARXIU)
CS - Archivo

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, ha demanat aquest dimecres la dimissió del conseller Alfred Bosch per exercir les seves competències en matèria d'acció exterior de "manera fraudulenta".

En una anotació a Twitter recollida per Europa Press, ha criticat que Bosch gestiona les delegacions de la Generalitat a l'estranger com "una ETT --Empresa de Treball Temporal-- per a fugits de la Justícia".

Cs es pronuncia en aquests termes el mateix dia en què el Govern català ha demanat la dimissió o cessament immediat del ministre d'Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, a qui acusa d'haver fet "espionatge" a tres delegacions: les de Berlín, Ginebra i Londres.

La Generalitat hi veu espionatge perquè el Govern central té informació reservada sobre l'activitat d'aquestes tres delegacions, segons la informació que l'Advocacia de l'Estat ha incorporat a la causa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per al seu tancament.

Cs també ha acusat Pedro Sánchez de ser "còmplice del separatisme" perquè ha considerat que no ha fet res per evitar que la Generalitat reobrís les delegacions que es van tancar amb l'aplicació del 155.