Publicat 9/9/2019 12:11:14 +02:00CET

Cs demana a Colau que la Guàrdia Urbana identifiqui els manters

Paco Sierra i Luz Guilarte, Cs
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

Els regidors de Cs a l'Ajuntament de Barcelona Luz Guilarte i Paco Sierra han demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que la Guàrdia Urbana identifiqui els venedors ambulants il·legals i que els posi a la disposició de l'administració en el supòsit de situació irregular.

En una roda de premsa aquest dilluns, Guilarte i Sierra han presentat un pla local integral de seguretat ciutadana a Barcelona, que posaran a la disposició del Govern municipal, de la resta de grups municipals i dels veïns: "La resposta davant la inseguretat ha de ser contundent", ha dit Guilarte.

Així mateix, el document també reclama obrir expedients i sancionar els compradors de venda irregular il·legal, defensar i donar suport als comerciants afectats, confiscar les mercaderies il·legals, i millorar la coordinació de la Guàrdia Urbana, la policia Portuària i els Mossos.

El pla que proposa Cs consta de sis eixos: modernitzar la Guàrdia Urbana, impulsar un model de seguretat basat en la proximitat i en la prevenció, eradicar la venda irregular il·legal i l'ocupació, així com actuar en la protecció i prevenció per a menors.

Pel que fa als menors estrangers no acompanyats, Cs vol que l'Ajuntament insti l'Administració de l'Estat i la Unió Europea a modificar normatives perquè els seus delictes "no quedin impunes" i impedir que vaguin pels carrers sense cap tipus de control ni supervisió per part de l'administració, segons ell.

Sierra ha assenyalat que Barcelona ha d'augmentar els seus efectius en 1.500 agents de la Guàrdia Urbana, dotar-los d'armilles antibales amb càmeres unipersonals i pistoles Taser, així com augmentar la presència policial a tots els barris, especialment en zones de més conflictivitat.

Guilarte ha conclòs que Cs organitzarà abans que s'acabi l'any unes jornades internacionals de seguretat en les grans ciutats europees amb experts internacionals i obertes a la participació de la societat civil, amb l'objectiu de definir un nou model de seguretat.