Publicat 16/8/2019 14:20:54 +02:00CET

Cs demana als independentistes que no polititzin la commemoració dels atemptats terroristes

Nacho Martín Blanco, Cs
EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

El diputat de Cs al Parlament Nacho Martín Blanco ha demanat aquest divendres als partits independentistes que no utilitzin políticament la commemoració dels atemptats terroristes del 2017 que se celebrarà aquest dissabte.

En roda de premsa, Martín Blanco ha reclamat que els partits separatistes, en les seves paraules, "no mirin de capitalitzar políticament l'atemptat com ho van fer fa dos anys, i que no facin el ridícul com va fer Torra en donar veracitat a les informacions poc fonamentades", en relació amb les informacions de 'Público' que relacionen el CNI amb l'imam de Ripoll.

També ha exigit que la jornada sigui "un dia de record i commemoració" en el qual es posi a les víctimes al centre del debat perquè aquestes siguin les autèntiques protagonistes, mentre que els altres assistents només han d'oferir el seu suport, al seu parer.

INSEGURETAT A BARCELONA

Pel que fa a la recent sensació d'inseguretat que es viu a Barcelona, ha defensat que és un assumpte "enormement preocupant" per al seu partit, però ha assegurat que no ho ha estat per al Govern municipal.

"Colau ha considerat que la seguretat no era una prioritat i ha qualificat de demagog tot el qui hagi posat en dubte la seva política en aquest aspecte, que ha estat completament erràtica", ha manifestat.

El diputat del partit taronja també ha valorat positivament que Espanya aculli migrants, perquè des del punt de vista humanitari "seria inadmissible" no ajudar aquestes persones, però ha defensat la importància de canviar la política del Govern central.

"És una enorme irresponsabilitat provar de fer una política que no compti amb els altres estats de la Unió Europea. En el marc de la UE s'ha d'aconseguir plantejar una política conjunta per fer front a la crisi humanitària", ha declarat.

El diputat del Parlament ha tornat a defensar que Cs no té interès a presentar-se en les properes eleccions catalanes en coalició amb el PP com va fer a Navarra, i ha assegurat que no es donen les mateixes condicions a tots dos territoris.

"A Catalunya, Cs ha demostrat que és el referent inequívoc del constitucionalisme i difícilment aconseguirà cap avantatge electoral ni programàtic si pacta un projecte d'aquestes característiques".