Publicat 27/7/2020 12:54:00 +02:00CET

Cs critica la "imprevisió" del Govern central davant la gestió "ineficaç" de Torra

El portaveu adjunt de Cs al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal. Madrid (Espanya), 22 de juliol del 2020.
EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL - Europa Press

ARANDA DE DUERO (BURGOS), 27 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha criticat la "imprevisió" i el "nyap" del Govern d'Espanya, que "mira cap a una altra banda" davant la "ineficàcia" que ha demostrat el president de la Generalitat, Quim Torra, en la gestió dels rebrots de coronavirus.

El portaveu de Cs s'ha referit d'aquesta manera a les notícies "veritablement alarmants" de la quarantena obligatòria que ha imposat la Gran Bretanya als qui hi viatgin des d'Espanya, tot això després que França ja recomanés als seus residents que no viatgin a Catalunya.

"Els rebrots estan descontrolats per la gestió ineficaç de Torra", ha assenyalat Bal, que ha recordat que fa deu dies van demanar al Govern d'Espanya que controlés la situació i "no ho ha fet, podent-ho fer", perquè hi ha eines jurídiques com la declaració d'actuacions coordinades del Ministeri de Sanitat.

No obstant això, ha criticat que l'executiu central continuï "mirant cap a una altra banda" i ha asseverat que Torra ha "pecat de mala gestió" però també "d'imprevisió" el Govern d'Espanya.

Mentrestant, ha afegit, ara la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, surt a mirar de "salvar els mobles" en la negociació diplomàtica "simplement" per establir corredors amb els territoris insulars, quan el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, pregunta "què passa" amb Alacant, on també estiuegen moltíssims britànics.

"NYAP" I FALTA D'INFORMACIÓ

"Això ha estat un nyap i no ho podem consentir, l'executiu hauria d'haver pres mesures amb anterioritat, hauria d'haver previst la situació i haver negociat amb els països de l'entorn que ens nodreixen de turistes", ha apuntat Bal, que considera que "sobretot" hauria d'haver proporcionar informació de com s'han gestionat els rebrots.

Així, considera que el que ha fet ha estat generar "alarma" i un "dany important" a la marca Espanya i en un sector turístic que és una part important del PIB, a més d'una indústria de la qual viuen "milions" de famílies a Espanya i que l'executiu podria haver revitalitzat potenciant el turisme d'interior o amb negociacions diplomàtiques adequades.

Bal ha insistit que el Govern d'Espanya ha de declarar les actuacions coordinades que, ha recordat, contempla l'article 65 de la llei 16/2003, que va modificar el Reial decret Llei 21/2020, i en el qual ha assenyalat que Cs va tenir una "participació decisiva".

El portaveu adjunt de Cs al Congrés ha explicat que es va establir aquesta eina jurídica per poder controlar la situació atès que el precepte precisament recull que, en situacions d'extraordinària i urgent necessitat, el ministre de Sanitat pot adoptar les mesures que entengui "oportunes" per acabar amb el rebrot.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 4. 4

  Desarticulen un grup de compravenda de cotxes manipulats a Torredembarra (Tarragona)

 5. 5

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers