Publicat 13/9/2019 14:33:17 +02:00CET

Cs creu que el Govern prepara un "cop digital" des del CTTI i demana explicacions a Puigneró

El president de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa
CS

Carrizosa critica que Sánchez no parli amb els seus possibles socis per ser investit: "L'estrany cas de Sánchez"

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 13 set. (EUROPA PRESS) -

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha advertit que el Govern prepara un "cop digital" a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), com creu que va fer el 2017, i ha demanat al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que doni explicacions al Parlament.

En declaracions als mitjans aquest divendres, ha sostingut que el CTTI i el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) --que depenen del Govern-- ja van ser el "centre neuràlgic" de l'organització de l'1-O.

Per això, ha alertat que a través d'aquests centres "pretenen organitzar digitalment el cop" i ha recordat el lema 'Ho tornarem a fer' que està reivindicant l'independentisme aquestes darreres setmanes i que, a parer seu, vol dir que el Govern tornarà a fer el mateix que la tardor del 2017.

"Els responsables del CTTI i del Cesicat estan processats al Jutjat d'Instrucció 13. Són els que han portat el cop i són els que preparen el cop digital. Ells ja ho anuncien: 'Ho tornarem a fer', i ho estan tornant a fer des d'aquí, des d'on organitzen tot el cop", ha alertat davant la seu del CTTI a l'Hospitalet de Llobregat.

Carrizosa ha criticat que el CTTI tingui un pressupost de 508 milions d'euros, que "és més que el pressupost dels ajuntaments de Badalona, l'Hospitalet i Santa Coloma junts", i ha acusat aquest organisme i el Govern d'ocultar l'activitat que fa amb aquest pressupost.

Segons ell, la gestió del CTTI "és absolutament opaca" i ha recriminat a Puigneró que no doni explicacions sobre què estan fent, per la qual cosa ha anunciat que Cs ha demanat la compareixença del conseller i dels directors del CTTI i el Cesicat al Parlament.

A més, Cs ha presentat una proposta de resolució a la cambra catalana perquè s'aturi el projecte del Govern IdentiCAT per impulsar una identitat digital per empoderar el ciutadà en l'entorn digital, i que Carrizosa creu que servirà per fer un "DNI digital català", encara que Puigneró ho va negar en la seva presentació.

INVESTIDURA DE SÁNCHEZ

Preguntat sobre la investidura del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha dit que li sorprèn que vulgui ser president però que no vulgui parlar amb els seus possibles socis: "És l'estrany cas de Sánchez".

Així mateix, ha negat que la reunió que el president de Cs, Albert Rivera, ha demanat a Sánchez sigui per abordar la investidura, sinó que és per tractar un "tema d'Estat com és la franca rebel·lia i insurrecció que està plantejant el Govern" a Catalunya.