Publicat 6/7/2020 16:18:15 +02:00CET

Cs convoca el dimecres el PSOE i el PP per exigir-los que no "s'aprofitin" dels trànsfugues

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal
CIUDADANOS

MADRID, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha avançat que el seu partit convocarà aquest dimecres el PSOE i el PP amb la intenció de parlar sobre la necessitat d'actualitzar el Pacte Antitransfuguisme i demanar-los que no "s'aprofitin" dels trànsfugues.

Bal ha informat que el Comitè Permanent del partit ha analitzat aquest dilluns el "preocupant" fenomen del transfuguisme arran del succeït en les últimes dates als ajuntaments de Màlaga o Santa Cruz de Tenerife, en tots dos amb protagonistes del partit taronja.

A la capital de Tenerife hi ha una moció de censura de CC i PP contra l'alcaldessa del PSOE que se sustenta en el vot d'una edil expulsada de Cs, i a Màlaga un edil del partit taronja ha abandonat la formació i ha deixat en l'aire el govern municipal de PP i Cs.

Per Bal, el transfuguisme és una "xacra" que suposa, segons ha remarcat, "una forma de corrupció" perquè suposa "defraudar" els vots dels ciutadans. I mentre que Cs invoca la "tolerància zero" contra la corrupció, el dirigent 'taronja' ha subratllat la necessitat asseure's amb PSOE i PP, els dos partits amb els quals manté acords de govern en diferents comunitats i ajuntaments, per tractar de posar fi a aquestes "innobles maniobres".

L'ÚLTIMA REUNIÓ DATA DE 2010

De fet, ha informat que convocarà per carta a aquestes dues formacions a una reunió aquest dimecres per tractar d'actualitzar el Pacte Antitransfuguisme, que es va reunir per última vegada en 2010, segons ha recordat.

Al seu judici, és "peremptori" que hi hagi una cita de Cs amb socialistes i 'populars' per dir-los que no s'"aprofitin" de cap trànsfuga "comprant llocs o sous" i posar al dia un Pacte al que espera que també s'uneixin altres formacions polítiques del Congrés.

Bal ha recalcat que no és que s'hagi incomplert aquest Pacte sinó que és necessari "actualitzar-lo" establint una sèrie de compromisos polítics perquè cap partit s'aprofiti d'aquest tipus de corrupció.

EL GOVERN MADRILENY ÉS "SÒLID" I TÉ FUTUR

Preguntat per unes declaracions de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, qüestionant els últims acords de Cs amb el PSOE, Bal ha respost el seu partit pensa "sempre" en l'interès general i que aquests últims pactes amb el PSOE derivats de la crisi del Covid-19 van respondre la necessitat de "salvar vides i feines".

Amb tot, ha volgut deixar clar que el Govern de la Comunitat de Madrid és un Executiu "seriós", "unitari", "sòlid" i "de futur" i que així ho percep la ciutadania, sobretot arran de la seva gestió de la pandèmia del coronavirus.