Publicat 26/3/2019 15:05:26 +01:00CET

Cs coincideix amb el tinent Baena en què hi va haver un "període insurreccional"

28A.- Cs denúncia al Govern per mantenir un lla groc en la seva delegació en El
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, s'ha mostrat d'acord amb el testimoniatge del tinent coronel de la Gurdia Civil Daniel Baena, que aquest dimarts en el judici de l'1-O ha qualificat de "període insurreccional" el que va passar a Catalunya entre el 20 de setembre del 2017 fins a la intervenció de l'autonomia.

En preguntar-li en roda de premsa, ha respost que no l'estranya que s'hagi utilitzat aquesta qualificació: "Quan un dirigent diu 'Pressioneu' als CDR perqu facin accions de carrer, jo relaciono aix amb un clima insurreccional també", en referncia al president Quim Torra.

Ha defensat que, en les manifestacions del 20 de setembre i l'1-O, era el llavors president Carles Puigdemont i els consellers els que animaven a participar en mobilitzacions que "no eren legals i tenien per objecte desobeir les resolucions judicials i la llei".

"Per tant, aquests actes van ser impulsats pel Govern catal, i aquest Govern no ha deixat d'impulsar la divisió, la confrontació i l'oposició per part de la població a les lleis", ha alertat.

Sobre que Vox hagi proposat premiar amb medalles al mrit civil els que fereixin un lladre, Carrizosa ha contestat que no vol pronunciar-se sobre "ocurrncies desgavellades" com les que est plantejant Vox les darreres setmanes.