Publicat 2/4/2019 15:25:37 +02:00CET

Cs celebra que el TC empari els seus drets davant dels plens del 6 i 7 de setembre

Cs no revela si avalar que el ple demani a Torra sotmetre's a una qüestió de co
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

La diputada de Cs al Parlament Lorena Roldán ha celebrat aquest dimarts que el Tribunal Constitucional (TC) hagi dictat sentncia contra els plens del 6 i 7 de setembre en qu es van votar les 'lleis de desconnexió', en resposta a un recurs d'empara de Cs.

La sentncia, recollida per Europa Press, estima el recurs d'empara de Cs i declara que, amb la fórmula elegida per tirar endavant la llei de transitorietat jurídica, "s'ha vulnerat el seu dret a exercir les funcions representatives".

"La sentncia del TC dona la raó a un recurs d'empara que va posar Cs arran del cop a la democrcia que vam viure el 6 i 7 de setembre, quan els partits separatistes i la Mesa del Parlament van retorar de manera fraudulenta el reglament per poder saltar-se la Constitució", ha dit la diputada.

Cs va impugnar l'acord de la Mesa pel qual es va alterar l'ordre del dia a l'efecte de procedir al debat i votació definitiva de la proposició de llei del Parlament 20/2017, la 'llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República'.

En prendre aquesta decisió, el Parlament "va suprimir els trmits reglamentaris legals i preceptius en els procediments de tramitació d'una iniciativa legislativa, i consegüentment impossibilitat d'exercici de drets i facultats corresponents als diputats recurrents en el marc d'aquests trmits".

Després de l'acord de la Mesa, el Parlament va sotmetre la norma directament a debat i votació definitiva per la via d'urgncia, malgrat els trmits que sollicitaven alguns grups, com sollicitar un dictamen al Consell de Garanties Estatutries.

Segons la sentncia, aquesta circumstncia "va crear una situació de desigualtat en perjudici dels drets dels parlamentaris de la minoria respecte al coneixement de la iniciativa legislativa i a la conformació de la voluntat de la Cambra".