Publicat 31/5/2019 14:10:21 +02:00CET

La Crida demana als partits independentistes no pactar amb els que "hagin avalat el 155"

26M.- La Crida Demana Als Partits Independentistes No Pactar Amb els quals "Hagin Avalat El 155"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

El secretari general de la Crida Nacional per la República, Toni Morral, ha demanat als partits independentistes no arribar a acords en els municipis catalans amb les formacions que "hagin avalat el 155, la repressió o el judici injust" del Tribunal Suprem.

En roda de premsa aquest divendres, ha defensat que els partits independentistes han d'apostar per configurar governs municipals que "treballin per la república catalana i per fer efectiu el mandat de l'1-O".

Ha insistit que la "unitat segueix sent imprescindible", ja sigui la unitat estratègica de l'independentisme com l'acció institucional, per la qual cosa creu que això s'ha de reflectir en les negociacions i pactes després de les eleccions municipals.

Morral ha reivindicat l'"èxit inqüestionable" de l'independentisme en aquest cicle electoral: en les generals, les municipals i especialment en les europees, en què la suma de JxCat i ERC va fregar el 50% dels vots a Catalunya.

"L'independentisme ha crescut i el compromís amb l'1-O segueix vigent i reforçat en el que és la majoria social del país", ha destacat.

A més, ha explicat que la Crida ha finalitzat la part dels seus estatuts relacionada amb la implementació al territori i ha iniciat el calendari de reunions per estendre's per tot Catalunya.