Publicat 16/7/2020 9:45:31 +02:00CET

La Crida celebrarà avui la consulta als associats per decidir el seu futur

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez surt de la presó de Lledoners. Barcelona, Catalunya (Espanya), 25 de gener del 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 16 jul. (EUROPA PRESS) -

La Crida Nacional per la República, que presideix Jordi Sànchez, començarà a celebrar aquest dijous la consulta als associats per decidir el futur del moviment, una votació que durarà fins dissabte per garantir la màxima participació.

La votació té lloc abans que la setmana vinent, el dissabte 25 de juliol, se celebri l'assemblea constituent del nou partit de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que compta amb Sànchez entre els seus impulsors.

El format de la consulta, la votació de la qual serà telemàtica per a tots els associats, són dues preguntes de resposta binària --'sí' o 'no'-- i els resultats s'oferiran diumenge a través d'un comunicat als socis i, posteriorment, a la premsa.

La primera pregunta serà: 'Estàs d'acord amb la dissolució de la Crida i la seva transformació en fundació de suport al nou partit perquè tot el seu capital polític i humà s'integrin en el nou projecte que lidera el president Carles Puigdemont amb l'objectiu de reforçar-lo?'

'Estàs d'acord que el govern de la Crida convoqui una assemblea general la primera quinzena de setembre per debatre el resultat de la consulta i implementar la decisió majoritària dels socis?', resa la segona pregunta, després que s'hagin aprovat en la reunió que la direcció ha fet aquest mateix dimecres.

La setmana passada, la cúpula de la Crida va fer pública la seva posició: aposten obertament per la dissolució de l'entitat, i que el seu capital social i la seva força s'incorporin en la nova formació de l'expresident català.

I és que el moviment comparteix i reconeix "com a pròpies les bases fundacionals d'aquesta nova formació, que són la unitat, la transversalitat i la determinació de seguir el mandat de l'1-O".

Després d'assegurar que el nou partit serà "el referent social i polític" que defensarà el mandat de l'1-O, són partidaris de sumar gent, i també de reforçar la nova formació i convertir-la en una eina útil per assolir una Catalunya independent en forma de república.

Quan acabi la consulta, una assemblea general haurà de prendre la determinació que s'acordi de manera vinculant.