Cremen una foto del rei, de Macron i una bandera europea en la manifestació de l'Esquerra Independentista

Publicat 11/9/2019 19:55:02CET
Cremen una foto del Rei Felipe VI i d'Emmanuel Macron i una bandera europea en la manifestació de l'Esquerra Independentista per la Diada
EUROPA PRESS

Unes 3.000 persones reivindiquen que "sense desobediència no hi ha independència"

BARCELONA, 11 set. (EUROPA PRESS) -

Diversos encaputxats han cremat una foto del rei Felip VI, una altra del president de França, Emmanuel Macron, i una bandera europea durant la manifestació de l'Esquerra Independentista per la Diada.

La mobilització, que ha reunit unes 3.000 persones, ha començat cap a les 18.45 a la plaça Urquinaona de Barcelona amb el lema 'Organitzem el poder popular. Cap a la independència no hi ha dreceres', i estava convocada per les organitzacions de l'Esquerra Independentista --Alerta Solidària, CUP, Arran, COS i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc)--, i a la capçalera hi havia la diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent.

Els manifestants han exhibit estelades, banderes independentistes d'altres llocs i han cridat '1 d'octubre, ni oblit ni perdó', 'Ni França ni Espanya: Països Catalans' i 'Independència, socialisme i feminisme'.

La marxa ha discorregut sense incidents pel carrer Trafalgar i el passeig Lluís Companys, i també han protestat contra els cossos policials: 'Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional, aliança criminal', 'Fora les forces d'ocupació' i 'Els Mossos també són forces d'ocupació'.

En declaracions als mitjans, Rita Bruguera (Endavant) ha defensat que aquests darrers anys s'ha demostrat que sense desobediència no s'aconseguirà la independència, i tampoc amb governs "que facin pactes i renúncies que perjudiquin sobretot la classe" treballadora.

Per part d'Arran, Núria Martí ha afirmat que "els curts terminis, els pactes i anar de la llei a la llei no serveixen de res", per la qual cosa ha apostat per desobeir i autoorganitzar-se des de la base.