Creixen els ciberatacs amb l'objectiu de robar 'selfies' i documents d'identitat

Actualitzat 29/11/2019 15:59:44 CET
ÛSelfie', ciberseguretat, recurs.
PIXABAY

MADRID, 29 nov. (Portaltic/EP) -

La companyia de ciberseguretat Kaspersky ha alertat sobre l'augment durant el tercer trimestre del 2019 dels atacs de 'phishing' i fraus a usuaris relacionats amb el robatori de documents i dades personals, com ara autofotos.

Els correus electrònics de 'phishing' identificats, procedents aparentment de sistemes de pagament i bancs, demanaven als usuaris, amb diversos pretextos, que confirmessin la seva identitat a través d'una pàgina web on havien de pujar una còpia del seu document d'identitat juntament amb una foto.

Aquests llocs falsos semblaven bastant creïbles i contenien una llista de requisits sobre el format dels documents, enllaços a polítiques de privadesa i acords d'usuari, com ha explicat Kaspersky en un comunicat.

Durant el tercer trimestre del 2019, el sistema anti 'phishing' de Kaspersky va evitar 105.220.094 intents de dirigir els usuaris a llocs web fraudulents, i va afectar més d'un de cada deu (11,28 per cent) dels usuaris.

Tot i que es van observar més atacs a la recerca d'autofotos i documents, a nivell general els atacs de 'phishing' van descendir lleugerament en comparació amb el mateix període de l'any passat, quan va afectar al 12,1 per cent d'usuaris de Kaspersky. Els països més afectats són Veneçuela (30,96 per cent), Grècia (22,67 per cent) i el Brasil (19,70 per cent).

el més llegit

 1. 1

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 2. 2

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 3. 3

  Mor el treballador municipal que estava ferit crític després de ser apunyalat a Barcelona

 4. 4

  Mor el treballador municipal que estava ferit d'una punyalada a Barcelona

 5. 5

  Trapero revela que el van temptejar per entrar en política

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista