Publicat 7/4/2019 19:27:53 +02:00CET

Creix la participació a Andorra en una jornada electoral sense incidncies

Creix la participació a Andorra en una jornada electoral sense incidncies
EUROPA PRESS

El 61,83% de la població andorrana ja ha votat a les 17 hores

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 7 abr. (EUROPA PRESS) -

El ministre portaveu en funcions d'Andorra, Jordi Cinca, ha informat aquest diumenge en roda de premsa que la participació electoral a les 17 hores en les eleccions generals ha estat del 61,83%, del total de 27.278 electors anomenats a les urnes.

Fa quatre anys, i a la mateixa hora, la participació se situava en el 58,95%, és a dir, gairebé tres punts menys, per la qual cosa la jornada es tancar amb un increment del nombre de votants.

Cinca ha celebrat aquest augment de la participació i el fre de l'abstenció, que es va incrementar considerablement en les eleccions del 2015.

La jornada electoral s'est desenvolupant sense incidncies en tots els collegis electorals del país, encara que s'han registrat cues de gairebé una hora sobretot entre les 12 i les 14 hores a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, que és on vota la major part de la població.

Els set candidats a cap de Govern, Xavier Espot (Demcrates per Andorra), Pere López (Partit Socialdemcrata), Jordi Gallardo (Liberals d'Andorra), Josep Roig (Progressistes SDP), Josep Pintat (Terceravia), Eusebi Nomen (Andorra Sobirana) i Alfons Clavera (Units pel Progrés d'Andorra), ja han votat, i han celebrat aquest increment de la participació.

Els collegis electorals s'han obert a les 9 del matí i es tancaran a les 19 hores.

VOT PREVI A LES ELECCIONS

Una de les particularitats dels comicis andorrans és la possibilitat d'exercir el dret a vot durant les dues setmanes prvies a la jornada electoral, opció que han escollit fins al 26,1% dels 27.278 electors andorrans.

Aquesta modalitat, denominada vot judicial, es realitza en la Batllia (seu judicial), i els vots s'ajunten amb els que es dipositen en les urnes durant tota la jornada electoral.

També se suma el vot per correu, perqu els andorrans que resideixin a l'estranger puguin participar, i que han exercit 128 persones, 51 més que fa quatre anys.