Publicat 29/09/2020 19:43CET

Crèdit Andorrà reenfoca la Càtedra a l'IESE cap a l'emprenedoria i la banca

Montse Guàrdia, directora general d'Alastria Blockchain Ecosystem; Josep Maria Rosanas, professor emèrit de Comptabilitat i Control en el IESE; Joan R. Mas, director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital de Crèdit Andorrà.
CRÈDIT ANDORRÀ

El seu titular, Albert Fernández, vol "donar sortida a iniciatives que contribueixin a la nova economia"

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 29 set. (EUROPA PRESS) -

Crèdit Andorrà ha presentat la nova Càtedra d'Emprenedoria i Banca a l'IESE Business School, que estarà sota la direcció del professor Albert Fernández, segons ha informat l'entitat financera andorrana en un comunicat.

"La Càtedra Crèdit Andorrà d'Emprenedoria i Banca respon a la voluntat de donar resposta a la nova realitat de les empreses, en què la generació de valor traspassa l'àmbit purament de negoci, per contribuir a la generació de riquesa per al conjunt de la societat", ha destacat l'entitat.

Fernández substitueix Josep Maria Rosanas, que durant 14 anys ha estat titular de la Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanitats.

CRÈDIT ANDORRÀ

El conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha destacat que en la nova Càtedra conflueixen els valors que els defineixen i l'essència de la seva activitat, i ha recordat que el banc és "fruit de l'esforç i la valentia d'un grup d'emprenedors que van veure la necessitat d'engegar un banc de país i per al país".

Considera que l'entitat ha estat pionera en proposar solucions de valor als clients: "És per això que estem convençuts que emprenedoria i banca són els dos millors atributs per a l'enfocament que pren la nova Càtedra".

IESE

Per la seva banda, el director general del IESE Business School, Franz Heukamp, ha explicat que la nova Càtedra promourà el coneixement en i des d'Andorra, posant-lo al servei de les empreses i les persones.

"La nova Càtedra Crèdit Andorrà d'Emprenedoria i Banca pot tenir un paper rellevant com a catalitzador de projectes i iniciatives de valor", ha manifestat Heukamp.

ELS OBJECTIUS

A l'espera de definir les línies de treball concretes de la nova Càtedra, "a grans trets compliran tres grans objectius": negoci, investigació i divulgació.

"Tant Crèdit Andorrà com l'IESE compartim inquietuds per donar sortida a iniciatives que contribueixin a la nova economia", ha manifestat el titular de la Càtedra, sobre l'impuls del negoci.

En aquest sentit, Fernández ha exposat que l'IESE pot impulsar iniciatives com el programa d'hiperacceleración empresarial Scale Lab a través de Finaces --la plataforma de suport a l'emprenedor del IESE--, que ofereix eines didàctiques per crear plans d'empresa i "reuneix inversors, emprenedors i l'experiència del IESE per promoure noves empreses".

També es vol recolzar la investigació associada a l'emprenedoria, i en aquest sentit la Càtedra "ha de ser un catalitzador per promoure també el coneixement des de l'àmbit acadèmic".

"Conèixer la realitat empresarial del país, les seves necessitats, inquietuds i aspiracions ens ha de permetre ser més concrets a l'hora de proposar línies d'ajuda, tant per trobar inversors com per explorar noves oportunitats de negoci", ha exposat Fernández.

Finalment, la divulgació "serà un altre dels pilars" de la Càtedra, amb la programació de conferències i actes per divulgar el coneixement sobre els principals àmbits de treball, com són l'emprenedoria, les noves tecnologies o l'actualitat econòmica.

ALBERT FERNÁNDEZ

Albert Fernández és professor dels departaments d'Iniciativa Emprenedora i de Comptabilitat i Control a l'IESE Business School; també fa classes d'Anàlisi de Situacions de Negoci i Direcció de Pimes.

Des de 2009 és director de Finaves, els fons de capital de risc que inverteixen en projectes empresarials d'antics alumnes d'IESE, segons ha explicat Crèdit Andorrà en el comunicat.

Des del 2016 és un dels directors acadèmics dels Programes de Desenvolupament Directiu, i des del 2018 ho és també del Departament de Comptabilitat i Control; també és el director acadèmic del Programa per a empresaris i directius de microempreses.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés