Publicat 26/05/2021 18:28CET

Crèdit Andorrà inverteix en les start-ups SAALG Geomechanics, Polaroo i Rimbo

Archivo - Arxiu - La seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella.
EUROPA PRESS- EOG - Archivo

El programa d'hiperacceleració del banc andorrà avalua més de 600 empreses

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 26 maig (EUROPA PRESS) -

Crèdit Andorrà ha informat que ha invertit, a través del seu programa d'hiperacceleració d'empreses Scale Lab, en les companyies SAALG Geomechanics, Polaroo i Rimbo, start-ups dels sectors de la geotècnia, les finances personals i l'immobiliari, respectivament.

Aquestes tres empreses se sumen a les altres set que s'han seleccionat des del començament del programa, per al qual s'han avaluat més de 600 empreses, segons ha destacat Crèdit Andorrà en una nota de premsa aquest dimecres.

Scale Lab és un programa que s'adreça a empreses innovadores o de base tecnològica, en sectors estratègics per a Andorra, com "salut i benestar, sostenibilitat, mobilitat, serveis financers o lleure i esports, entre d'altres", i amb un model de negoci validat i escalable.

El programa ofereix imports que van des dels 100.000 euros per projecte amb l'opció de participar en rondes de finançament posteriors fins a una inversió màxima de 500.000 euros per companyia.

En paral·lel, Crèdit Andorrà ofereix als seus clients, a través del producte financer SIO Strategic Investment Opportunities Sicav - Scale Lab, la possibilitat d'invertir en empreses "innovadores qualificades i amb un elevat potencial de creixement" seleccionades pel programa.

LES START-UPS SELECCIONADES

SAALG Geomechanics és una empresa catalana de programari d'enginyeria especialitzada en la gestió, visualització i anàlisi d'informació geotècnica de grans projectes d'infraestructures i edificació.

Nascuda el 2016, té la missió de "fer de la construcció una indústria més eficient, segura i sostenible mitjançant l'anàlisi de dades en temps real", explica la nota de premsa.

La start-up catalana ha estat involucrada en una trentena de projectes --Espanya, Regne Unit, França, Alemanya, Guatemala, Colòmbia, Hong Kong i Singapur, entre d'altres--, "on ha demostrat els beneficis de l'ús de Daarwin, la seva plataforma web basada en algorismes de 'machine learning'".

Aquesta plataforma permet predir el comportament real del terreny "i així validar els dissenys dels projectes, detectar inestabilitats i col·lapses abans que es produeixin, i optimitzar el mateix disseny i procediment constructiu del projecte durant l'execució".

La visió de la companyia és "convertir Daarwin en l'estàndard de la indústria" per a la gestió, visualització i anàlisi de tota la informació geotècnica durant el cicle de vida d'una infraestructura.

Alhora, l'empresa també busca que la seva eina sigui "el dipòsit universal" d'informació geotècnica per a futurs projectes, ha explicat Crèdit Andorrà.

Polaroo és una aplicació mòbil de finances personals que ajuda les persones a estalviar, controlar i gestionar les seves despeses en un sol entorn "gràcies a l'acompanyament d'un gestor digital de despeses".

La seva tecnologia ofereix "solucions a qualsevol usuari", tant a consumidors com a treballadors autònoms o pimes que vulguin controlar, optimitzar o estabilitzar les seves despeses recurrents en un sol pagament mensual estable.

L'app pretén respondre "a la complexitat" que pot representar la gestió administrativa de contractar, modificar o donar de baixa serveis com la llum, l'aigua, el gas o internet.

Aquesta plataforma digital, que ofereix a l'usuari predictibilitat, estabilitat i control de les seves factures recurrents, ha estat guardonada internacionalment i ha integrat solucions tecnològiques que permetran escalar l'eina a més de quinze països en un futur.

Finalment, Rimbo és una 'fintech' --start-up financera i tecnològica-- que facilita el lloguer de pisos sense fiança mitjançant una subscripció a la seva comunitat.

L'empresa introdueix el concepte 'deposit as a service' de manera que inquilins i propietaris utilitzen la tecnologia en comptes de les fiances en efectiu en les transaccions per llogar pisos, i aporta als usuaris "més seguretat i accessibilitat" a l'hora de gestionar el lloguer dels habitatges.

La tecnologia de Rimbo porta el model experiencial dels hotels al lloguer residencial; els arrendataris autoritzen el pagament amb la seva targeta en el moment d'entregar les claus "com es faria en un hotel en el 'check-in'".

D'aquesta manera, els membres de la comunitat Rimbo s'eximeixen de pagar una fiança en efectiu i tan sols se'ls hi carregaria a la targeta, en el moment de tornar les claus, el dany o impagament en cas que s'hagi produït.

Aquest sistema també permet "assegurar als propietaris el cobrament en tots els casos", afirma Crèdit Andorrà, que explica que la 'fintech' opera a Espanya, Alemanya i Portugal, i està en procés d'expansió en altres països d'Europa.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés