Publicat 7/4/2019 12:51:46 +02:00CET

El Creb i una empresa catalana desenvolupen sensors de gas per monitoritzar persones grans

El Creb i una empresa catalana desenvolupen un sistema de sensors per monitoriz
GENERALITAT

BARCELONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

El Centre d'Investigació en Enginyeria Biomdica de la UPC (Creb) i l'empresa catalana Sensing & Control han posat en marxa una prova pilot d'un nou sistema de sensors de gas que es basa en intelligncia artificial per monitoritzar persones grans que viuen soles.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement ha informat que aquest projecte ha rebut una ajuda de 125.000 euros en el marc del programa Innotec d'Acció, que cobreix fins al 70% del cost de projectes de R+D i innovació que es desenvolupin entre pimes catalanes i centres tecnolgics, universitats, grups d'investigació, hospitals o enginyeries.

En aquest projecte, la informació recollida pels sensors es processa amb els algorismes desenvolupats pel Creb i la intelligncia artificial aplicada per l'empresa, per la qual cosa els sensors tenen dues funcions principals: alertar de perills i extreure un patró de comportament de la persona.

Tracta d'identificar indicadors "que grcies a la intelligncia artificial permeten saber si la persona gran s'allunya significativament de la seva rutina, la qual cosa pot constituir un senyal d'alarma en el seu comportament", ha explicat el CEO de Sensing & Control, Narcís Avellana.

L'investigador del Creb Jordi Fonollosa ha assegurat que els sistemes de monitoratge convencionals, com les cmeres de vídeo o els sensors de moviment, "sovint són bastant intrusius, creen recel, comprometen la privadesa i tenen limitacions com els angles morts", mentre que amb sensors de gas es pot detectar qualsevol activitat que generi voltils.

el més llegit

 1. 1

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 2. 2

  La Crida aposta per dissoldre's i sumar-se al nou partit de Puigdemont

 3. 3

  La Generalitat confirma 40 casos més de coronavirus a Lleida, 33 al Segrià

 4. 4

  Colau i ERC pacten la "culminació" del 22@ per generar 60.000 ocupacions i habitatge públic

 5. 5

  Salut derivarà "amb tota probabilitat" malalts de Lleida a altres ciutats