Publicat 17/1/2014 18:02:54 +01:00CET

Costas (Cercle d'Economia) alerta que la desigualtat és l'avantsala d'inestabilitat política

El pte del Círculo de Economía, Antón Costas
CORNELLÀ CREACIÓ

CORNELLÀ DE LLOBREGAT (BARCELONA), 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Cercle d'Economia, Antón Costas, ha alertat aquest divendres de la creixent desigualtat social que hi ha a Espanya i ha advertit que les societats molt desiguals tenen problemes d'estabilitat política i econòmica.

En una conferència en el fòrum Cornellà Creació organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, ha dit que la desigualtat està creixent molt, el que "pot ser un factor distorsionador social, econòmica i políticament".

Segons el president del Cercle d'Economia, la desigualtat "és un indicador anticipat de grans canvis polítics" i és negativa per al capitalisme perquè treu del consum a les grans masses i és un dissolvent social.

En la seva conferència, ha donat per acabada la recessió a Espanya, però ha dit que la crisi encara continua present donades les altes taxes de desocupació i que "acabarà segons vagi la recuperació".

L'economista ha rebatut als analistes que afirmen que la recuperació serà feble i fràgil i ha realitzat una anàlisi més optimista de l'economia espanyola que, per a Costas, "pot ser la sorpresa del creixement europeu el 2014 i 2015".

Entre les fortaleses de l'economia, Costas ha posat de manifest la correcció del dèficit de la balança comercial i les oportunitats d'inversió industrial que hi ha a Espanya, i ha apostat per "tornar al camí de la indústria com a base de la riquesa i del progrés".

Pel que fa a la influència del procés sobiranista català sobre l'economia, Costas ha dit que "els mercats no estan tement una distorsió pel debat sobre la consulta".

Seguint en aquesta línia, ha conclòs que no hi haurà conseqüències "si el debat es condueix de manera ordenada i es manté a l'àmbit legal i acordat".