Publicat 11/07/2024 18:48

El cost de producció de la fruita de pinyol se situa en 0,44 euros el quilo

Moment de la presentació de l'informe
GENERALITAT

BARCELONA 11 jul. (EUROPA PRESS) -

El cost de producció estimat de la fruita de pinyol se situa en 0,44 euros el quilo per al pags, ha informat en un comunicat aquest dijous la Conselleria d'Acció Climtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

La forquilla est en un cost mínim de 0,417 euros el quilo i mxim de 0,464 euros el quilo, i les dades han de servir per determinar els costos de referncia aproximats.

Així es desprn de l'estudi dels costos de producció de la campanya d'enguany que ha elaborat la Conselleria amb el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentries (IRTA) i la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC).

El secretari d'Alimentació de la Generalitat, Carmel Mdol, ha subratllat que aquesta informació és "cabdal per aportar transparncia a la cadena alimentria".

El director del CREDA, José María Gil, ha remarcat l'increment del 17% del cost de producció per hectrea i de l'11% en el cost per quilo entre la mitjana del període 2018-2022 i 2024.