Publicat 17/09/2021 12:51

De Cos (Banc d'Espanya) assegura que la crisi del coronavirus "no est resolta"

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos (e), al costat de la professora de IESE i consellera del Banc d'Espanya, Núria Mas (d), ofereix una conferncia en línia sobre política monetria al campus de Barcelona de IESE Business School
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 17 set. (EUROPA PRESS) -

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha assegurat que la crisi econmica provocada per la pandmia "no est resolta en absolut", tot i que la recuperació continua en marxa.

Ho ha dit en una trobada aquest divendres organitzada per Iese al seu campus de Barcelona, en la qual també ha participat la professora de l'escola de negocis i consellera del Banc d'Espanya, Núria Mas, com a moderadora.

Ha explicat que les previsions de creixement que l'organisme regulador publicar la setmana vinent testifiquen aquesta recuperació, per que el producte interior brut (PIB) espanyol no recuperar el nivell prepandmia fins a final del 2022.

Així, "la política fiscal ha de continuar sostenint la recuperació, tot i que de manera més quirúrgica", ha sostingut Hernández de Cos, que ha afegit que hi ha sectors que ja s'han recuperat del tot i d'altres que encara es veuen afectats.

En tot cas, ha demanat fer compatible la idea de consolidació fiscal i de manteniment de l'estímul amb les mesures temporals, que no augmentin el dficit estructural.

ENDEUTAMENT I PRODUCTIVITAT

Hernández de Cos ha assegurat que els tipus d'inters baixos permeten que el deute públic sigui sostenible malgrat haver-se vist incrementada durant la pandmia.

De totes maneres, ha avisat que els nivells actuals poden "collocar l'economia en una situació molt vulnerable" si hi ha un canvi de percepció en els mercats sobre aquesta sostenibilitat i, a més, deixa poc marge fiscal per poder afrontar una possible crisi en el futur.

Ha assegurat que el mercat laboral és l'altre gran repte que ha d'afrontar l'economia espanyola, especialment en la baixa productivitat que, segons ell, es deu a l'alta temporalitat i a les "grans deficincies en capital hum" i en capital tecnolgic.

A més a més, ha reclamat millorar diferents aspectes de la dinmica empresarial i ha posat dos exemples: facilitar la creació d'empreses reduint les crregues administratives i les barreres d'entrada.

Ha afegit que l'economia espanyola té una enorme dificultat a fer créixer les empreses, amb barreres regulatries que desincentiven el creixement i ha sostingut: "No sabem ni tan sols fer morir bé les empreses".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés