Publicat 10/2/2020 11:53:05CET

El Corte Inglés ven a Cellnex els drets d'explotació de més de 400 antenes de telefonia

MADRID, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

El Corte Inglés ha assolit un acord per vendre a Cellnex Telecom els drets d'explotació de més de 400 antenes de telefonia que el grup de distribució té instal·lades als terrats de més d'un centenar dels seus centres, segons han confirmat a Europa Press fonts del mercat.

El preu final de la transacció arriba aproximadament als 70 milions d'euros, quantitat que es podria ampliar si es compleixen determinats objectius financers.

D'aquesta manera, el grup que presideix Marta Álvarez continua amb el seu pla de desinversions amb l'objectiu de reduir deute després d'alliberar-se del seu negoci d'antenes mòbils, una operació que se suma a la venda a final del 2019 de Iecisa, la seva filial d'informàtica, al Groupe Français d'Informatique (Gfi) per un import que va oscil·lar entre el 350 i 370 milions d'euros.

Segons ha avançat aquest dilluns 'Cinco Días', que cita fonts coneixedores de l'operació, les antenes, l'explotació de les quals s'allibera El Corte Inglés, les gestionen els principals operadors de telefonia mòbil del país, Telefónica, Vodafone, Orange i MásMóvil. El negoci que generen consisteix en el cànon que els operadors paguen per la cessió de l'espai.

La Direcció d'Anàlisi de Grup Banc Sabadell ha assenyalat que l'operació és petita per a Cellnex Telecom i no constaten un impacte rellevant.

Contador