Actualitzat 20/5/2014 11:20:08 +00:00 CET

Correus justifica el seu increment de pressupost per un retard en els pagaments de l'Estat

(Por La Izq)El Diputado De Ciu P.Macias, J.Cuesta, Presidente De Correos,
EUROPA PRESS

Invertirà 20 milions a Catalunya el 2014

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Grup Correus, Javier Cuesta, ha explicat aquest dijous en una conferència que l'increment de la partida de Correus en els pressupostos generals de l'Estat de gairebé 200 milions el 2014 respecte al 2013 es deu al fet que el pagament del cost net del Servei Postal Universal (SPU) va amb retard des de fa anys.

Ho ha dit en referència a la investigació que ha iniciat la Unió Europea a Espanya, després que la Comissió Europea admetés a tràmit una denúncia contra el Regne d'Espanya, el Grup Correus i la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) per ajudes d'Estat il·legals concedides a l'empresa pública i a les seves filials.

Cuesta ha explicat que l'aportació de l'Estat a Correus s'ha reduït els últims anys, i s'ha mostrat confiat que la investigació acabarà donant-li la raó.

20 MILIONS A CATALUNYA

Cuesta ha explicat que l'empresa pública invertirà 20 milions d'euros a Catalunya aquest any, desglossats en quatre milions per al nou Centre de Logística Integral a la Zona Franca; sis de destinats a sistemes; set per a màquines de tractament del correu, i un per a vehicles, entre altres despeses.

Ha marcat com a objectiu de Correus per al 2020 el lideratge en els serveis de missatgeria físics i digitals, i ha instat a treballar per modernitzar-se i adaptar-se als nous temps, posant d'exemple el descens del 60% en les factures per carta.

"El nostre gran valor és que la gent confia en Correus, però no podem esperar", ha declarat, i ha destacat els intents de modernització a través de l'aplicació de Correus on l'usuari pot pagar factures i enviar postals personalitzades, entre altres serveis.

Ha subratllat que el 70% del mercat de correus es concentra en 40 clients, que estan optant per digitalitzar les seves factures, i fan que el client hagi de mirar a sis pàgines web diferents.

En aquest sentit, ha incitat que les factures s'unifiquin en un sol espai que podria gestionar Correus, i ha instat a trobar solucions d'aquesta mena perquè la "tecnologia no vagi en contra del servei".

PLANS DE FUTUR

Cuesta ha assenyalat que, gràcies als esforços que ha realitzat la seva empresa els últims anys per no generar dèficit, passant de 67.000 treballadors el 2007 als 51.000 actuals, Correus té capacitat per fer inversions.

En aquest sentit, ha exposat el desig de créixer de manera inorgànica amb la possible adquisició d'empreses del sector de missatgeria, però sense concretar específicament.

També ha explicat que el pla de la companyia es basa en la diversificació --sobretot en serveis de paqueteria, que creix al voltant d'un 25% l'any--, millorar l'efectivitat comercial, l'optimització operativa, modernitzar el model organitzatiu i apostar per la innovació.

Ha declarat que el seu objectiu és que el 2018 el 64% de l'activitat de Correus sigui de l'àmbit postal, quan el 2012 va ser del 90%, i del 97% el 2004.

Respecte a la internacionalització, ha manifestat la intenció d'expandir-se a Portugal i ha explicat que s'estan fent esforços en aquesta direcció, mentre que a França i Itàlia, les incursions seran "modestes i puntuals".