Publicat 23/07/2023 10:39

Correus desplega aquest diumenge un equip de 14.000 treballadors per cobrir la jornada electoral

Vehicles de Correus
EUROPA PRESS

MADRID, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

Correus ha establert un desplegament logístic especial per a aquest diumenge, en el qual treballaran fins a 14.000 treballadors de la companyia, per garantir el correcte funcionament del vot per correu i la recollida de l'escrutini final en aquesta jornada electoral.

En concret, el personal de repartiment, d'oficines i de centres de tractament de l'empresa postal pública participarà en la jornada, al mateix temps que també mobilitzarà tots els vehicles necessaris de la flota.

Quan s'obrin els locals electorals, un primer equip de personal de la companyia entregarà els vots en custòdia en les 60.314 meses electorals distribuïdes als 22.562 locals electorals dels 8.131 municipis d'Espanya.

Un altre grup de treballadors farà arribar a les meses electorals els vots per correu que es rebin durant el transcurs de la jornada. Finalment, un altre equip recollirà el denominat 'tercer sobre', amb el resultat final de l'escrutini, de les meses electorals de tots els col·legis electorals del país.

Per a aquestes eleccions, Correus ha signat més de 21.000 contractes de reforç, tant per a les oficines com per al repartiment d'enviaments i les tasques necessàries als centres logístics, obrint de manera extraordinària oficines en dissabte i diumenge, amb una ampliació dels horaris d'atenció al públic fins a les 22.00 hores a 654 oficines de tot el país, l'obertura en festius locals i l'extensió d'horaris en tota la xarxa, particularment a les zones turístiques on s'ha registrat més afluència.

Tot això ha desembocat en 2.622.808 sol·licituds de vot per correu, un rècord històric, de les quals 2,47 milions s'han traduït en un vot, la xifra més alta de tot el període democràtic d'Espanya. Només 150.873 persones que van sol·licitar el vot per correu no han votat.

En aquest sentit, Correus detalla que la diferència entre sol·licituds i vots admesos s'ha situat en el 5,8%, la ràtio més baixa registrada en tots els processos electorals (7,8% l'abril del 2019; 6,6% el juny del 2016, i una mitjana del 7,3% considerant les eleccions generals celebrades des del 2008).

TARGETES CENSALS I PROPAGANDA ELECTORAL

Entre les tasques encomanades a Correus també hi havia el repartiment de les targetes d'inscripció en el cens i els enviaments de propaganda electoral, a més de les comunicacions a membres de les meses electorals, l'enviament als ajuntaments de la llista del cens o la recollida de documentació el dia de les eleccions.

Així, l'empresa ha distribuït les 35,14 milions de targetes censals remeses per l'Institut Nacional d'Estadística a les llars dels ciutadans amb dret a vot el 23 de juliol, en les quals figuren les dades de la inscripció en el cens, el col·legi i la mesa de votació corresponent. A més, ha repartit els enviaments de propaganda electoral dels diferents partits i coalicions que concorren en els comicis.

"En definitiva, Correus ha adoptat, des de la convocatòria de les eleccions generals del 23 de juliol, totes les mesures organitzatives necessàries per garantir el compliment de les obligacions que té encomanades durant els processos electorals. L'empresa postal pública ha posat i continuarà posant tots els seus recursos tecnològics, logístics i humans per garantir a la ciutadania el ple exercici del seu dret a vot", assenyala l'empresa pública.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés