Publicat 11/03/2015 18:11

El corrent independentista d'ICV demana "no subordinar l'agenda nacional a l'espanyola"

BARCELONA, 11 mar� (EUROPA PRESS) -

El corrent intern d'ICV Compromís amb la Independència demana al partit "no subordinar l'agenda nacional a l'espanyola", per la qual cosa advoca per treballar per la consecució d'un Estat propi per a Catalunya i que sigui, una vegada aconseguit, quan federalistes i confederalistes defensin un acord amb la resta d'Espanya.

Així consta en el manifest a què ha pogut accedir Europa Press i que es va acordar a la primera reunió del corrent intern, celebrada a la mateixa seu del partit i que va convocar una trentena de militants d'ICV de manera presencial, a més d'una trentena que no van poder acudir-hi però van traslladar el seu suport a la iniciativa.

El document, amb el qual volen fer una crida a la resta de la militància perquè donin suport a la iniciativa, defensa que no hi ha "cap indici a curt o mitjà termini" el Govern espanyol autoritzi un referèndum a Catalunya, amb independència de quin sigui el resultat de les eleccions generals.

Per aquesta raó, entenen que esperar a constatar aquesta realitat perquè el partit debati sobre si és favorable a la independència "comportaria només una pèrdua de temps", i apressen la formació a avançar cap a la defensa de l'Estat propi per a Catalunya i la consecució d'una república catalana, lliure, social i ecològica.

El corrent, els portaveus del qual seran la diputada al Parlament Sara Vilà i Josep Maria López, aspira que ICV s'inclini per formar part d'un bloc d'esquerres sobiranista, així com que s'incorpori als espais polítics de negociació del procés com per exemple les reunions en les quals es defineix el full de ruta després del 27S.

A la seva primera reunió, Compromís amb la Independència es va fixar també entre els seus objectius que ICV es posicioni a favor de l'Estat propi i es "reubiqui visiblement en el bloc sobiranista" i fixar un límit alhora que cal esperar una resposta de l'Estat a les reivindicacions sobiranistes.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés