Publicat 9/3/2019 16:58:39 +01:00CET

Un corrent de la CUP aposta per anar a les generals com a opció de "ruptura"

Assemblea nacional de Poble LLiure
POBLE LLIURE - Archivo

BARCELONA, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

El corrent intern de la CUP Poble Lliure ha afirmat aquest dissabte que la formació política hauria d'"assumir el repte d'articular una candidatura" a les eleccions generals per oferir una opció de ruptura amb l'Estat.

En un comunicat, Poble Lliure ha informat del seu posicionament davant el 28A considerant que els catalans han demostrat en els últims mesos "conscincia i mobilització en termes de ruptura democrtica respecte al rgim monrquic espanyol i en favor de la construcció d'una República Catalana Independent".

I que aquesta situació contrasta amb la línia dels partits independentistes que fins ara sí han concorregut a les generals perqu adopten "un discurs reformista totalment inviable en un estat espanyol en plena deriva autoritria".

Per aquest motiu, ha apostat per "una alternativa electoral que permeti les desenes de milers de catalanes i catalans conscients i mobilitzats emetre un vot slid i útil per a la ruptura".

I ha demanat una candidatura "el més mplia possible que agrupi el mxim de persones, collectius i sectors socials compromesos amb la construcció republicana".