Publicat 4/5/2020 11:24:54 +02:00CET

Coronavirus.- UGT Presons demana incloure el personal penitenciari en la paga extra per Covid-19

Avisa la Generalitat que si no els afegeixen es reivindicaran "per tots els mitjans" necessaris

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

El sindicat UGT Presons ha demanat aquest dilluns que la Generalitat inclogui el personal penitenciari en la paga extra que ha anunciat per a personal de serveis essencials pel seu treball davant la pandèmia de coronavirus: sanitaris, treballadors de residències de gent gran, bombers i personal d'emergències.

En una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, el sindicat expressa que no té "cap dubte que aquests professionals mereixen aquest reconeixement no només pel treball que porten desenvolupant durant aquest difícil període de crisi sanitària, sinó pel treball que desenvolupen diàriament".

El text assenyala "el greu impacte" del virus entre els funcionaris de presons per treballar en un espai tancat, i apunta que des del 12 de març s'han contagiat o han estat en aïllament 587 treballadors de les presons de Catalunya, fet que suposa gairebé un 15% de la plantilla.

El sindicat ha criticat que "bona part de la responsabilitat d'aquestes baixes per accident laboral són conseqüència de la nul·la protecció" que van tenir durant les primeres setmanes d'estat d'alarma, a més de que no s'hagin fet proves diagnòstiques a la plantilla.

"Els professionals penitenciaris estem sent també una peça clau en la gestió d'aquesta crisi sanitària", ha defensat el sindicat, que ha lamentat que aquests funcionaris quedin exclosos de la paga extra anunciada per la Generalitat, la qual cosa ha qualificat d'humiliació i menyspreu.

La carta acaba amb un advertiment si la Generalitat no els inclou finalment en la paga extra, que considera que seria tractar-los com a professionals de tercera o quarta categoria: "Ens veurem obligats a reivindicar la nostra dignitat i el que creiem que és lícit per tots els mitjans que considerem necessaris".