Publicat 24/8/2020 17:04:03 +02:00CET

Coronavirus.- El TSJC denega mesures contra la resolució de la restricció de l'oci nocturn

Gel desinfectant en la barra d'un bar el dia en el qual es reobren al públic els establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local
Eduardo Sanz - Europa Press - Archivo

La Fecasarm acusa Salut de no mantenir diàleg amb tots els sectors

BARCELONA, 24 ago. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat la petició de mesures cautelaríssimes sol·licitades per part de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) a la modificació de la resolució de la Conselleria de Salut de la Generalitat, que aplica les restriccions de les activitats d'hostaleria, restauració i activitats recreatives.

En un acte, la Sala contenciosa administrativa ha assegurat que no aprecia la "urgència i excepcionalitat" de la mesura requerida i que no concorren els requisits per decretar mesures cautelaríssimes, emplaçant la Conselleria de Salut a presentar abans de les 9 hores del dimecres les al·legacions perquè pugui pronunciar-se d'una suspensió ordinària.

La Conselleria de Salut va modificar el dijous la seva resolució per adaptar-se a les mesures extraordinàries per contenir la pandèmia del Covid-19, amb una revisió i clarificació dels establiments en els quals s'aplica les restriccions a les activitats d'hostaleria, restauració i activitats recreatives.

En una resolució, publicada aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc), el departament recordava que aquests establiments, així com els bars i restaurants de platja, han de garantir la distància mínima d'1,5 metres en el servei de barra i entre taules, en les quals ha d'haver-hi un màxim de 10 persones, i estableix un horari de tancament a la 1 de la matinada, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 12 de la nit.

En la modificació de la resolució, Salut va afegir que aquestes mesures també s'apliquen als establiments que desenvolupin l'activitat de restaurant musical i que, pel que fa als que desenvolupin les activitats de sala de concerts, de cafè teatre i de cafè concert, s'estableix un horari de tancament del servei de bar a la 1 de la matinada.

Així mateix ha afegit un apartat pel qual suspèn l'obertura al públic dels locals i establiments que desenvolupin les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments d'activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos.

La resolució suspenia també les activitats musicals amb pistes de balls o espais habilitats fora dels establiments anteriors, i la Fecasarm havia sol·licitat mesures cautelaríssimes davant els "gravíssims danys i perjudicis".

RESPOSTA A LA CONSELLERA

La Fecasarm, després de la roda de premsa aquest dilluns del president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per anunciar noves mesures, ha acusat a la titular del departament de "no mantenir un diàleg" amb tots els sectors.

Davant les paraules de Vergés que s'està treballant amb tots els sectors, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha dit: "Com a mínim, les nostres activitats no treballen bé ja que estan tancades, i la seva resposta és sempre la mateixa, no contestar".

Contador