Publicat 14/4/2020 13:34:09 +02:00CET

Coronavirus.- El TSJC decreta que des del dimecres es registrin i reparteixin escrits online

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decretat aquest dimarts que, a partir del dimecres, es registrin i reparteixin escrits d'iniciació i de tràmit de forma telemàtica, i que es tramitin fins que el procés arribi a la fase en què hagi de suspendre's pel decret d'estat d'alarma.

En l'acord signat aquest dimarts, el president del TSJC, Jesús María Barrientos, recorda que la suspensió no afecta a actuacions urgents i inajornables, i pren la decisió adaptant l'acord del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) del dilluns per presentar escrits de forma telemàtica.

El TSJC també demana fer "en el termini més breu possible" totes les inscripcions de defunció i naixement presentades, i que s'avisi si el personal és insuficient per fer una proposta d'ampliació de personal en serveis mínims.

A més, en els procediments que no es consideren serveis essencials, ordena prestar servei en "totes aquelles actuacions processals que no estan vinculades a un terme o termini processal, sempre que ho permetin els mitjans disponibles".

L'acord del TSJC perdura "mentre es mantingui l'estat d'alarma" i fixa el seu inici el dimecres fins a almenys el 26 d'abril, i es refereix a les oficines de jutjats i tribunals, així com als registres civils.