Publicat 11/5/2020 12:48:29 +02:00CET

Coronavirus.- El Tribunal Laboral de Catalunya reprèn la seva activitat aquest dilluns

Un operari treballa en l'obra d'un edifici durant el dia 45 de l'estat d'alarma decretat pel Govern per la pandèmia del Covid-19, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 28 d'abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Laboral de Catalunya reprèn la seva activitat a partir d'aquest dilluns després que la situació provocada per la pandèmia de coronavirus hagi impedit el normal funcionament i desenvolupament de la seva activitat presencial.

Oferirà a partir d'aquest dilluns a tots els seus usuaris, a més de l'activitat presencial, amb totes les garanties de seguretat i higiene, la possibilitat de realitzar tots els seus procediments --conciliació, mediació i arbitratge-- mitjançant videoconferència, ha informat en un comunicat.

El patronat de la Fundació Privada Tribunal Laboral de Catalunya considera que el tribunal ha de continuar a la disposició d'empreses i persones treballadors "adaptant els seus instruments d'intervenció" amb la finalitat de col·laborar en la gestió responsable del conflicte orientada a l'acord d'un escenari de pau social.

Des de l'entrada de l'estat d'alarma, el tribunal va haver de suspendre 60 procediments de conciliació i mediació, dels quals queda pendent la celebració del corresponent acte de conciliació o mediació.

La Fundació està integrada per les organitzacions de l'Acord Interprofessional de Catalunya (AIC): els sindicats UGT i CC.OO. de Catalunya, les patronals Foment del Treball i Pimec i la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat.

Contador