Publicat 19/5/2020 13:48:44 +02:00CET

Coronavirus.- Torrent proposa els diputats renunciar a l'increment de sou de el 1,1% previst

El president del Parlament, Roger Torrent, en una imatge d'arxiu.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat aquest dimarts que els diputats de la Cambra catalana renunciïn a l'increment de el 1,1% del sou previst per als pressupostos del Parlament d'aquest any, fet que exposarà als presidents dels grups durant aquesta setmana.

Torrent considera que, tenint en compte l'impacte social i econòmic que ha generat la pandèmia per Covid-19, aquest increment de sous no s'ha de fer efectiu, han informat fonts parlamentàries aquest dimarts després de reunir-se la Mesa.

Les mateixes fonts han recordat que Torrent ja s'havia oposat a l'increment de el 1,75% que recollia la proposta inicial de pressupostos del Parlament, que va rebutjar el ple, i "va aconseguir que aquest increment es reduís a el 1,1%" a la recerca del consens per aprovar els comptes, encara que ell apostava per congelar els sous.

A més, Torrent ha informat a la Mesa que ja s'ha realitzat la transferència de 2.014.232 euros del romanent del pressupost de 2019 del Parlament, ingrés que s'ha fet al Tresor de la Generalitat per contribuir en la lluita contra el coronavirus.

El Parlament abordarà en la Junta de Portaveus posterior a la Mesa com reprendre l'activitat parlamentària, i el posicionament sobre la petició de reconsideració del PSC respecte a l'Informe sobre aquesta activitat, afectada pel coronavirus i les mesures per contenir el seu contagi.

Contador