Publicat 19/8/2020 12:27:38 +02:00CET

Coronavirus.- Torra defensa prioritzar "tots els recursos disponibles" per a la crisi

Entrevista de Tv3 al president de la Generalitat, Quim Torra.
GENERALITAT

BARCELONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat prioritzar "tots els recursos disponibles" per afrontar la crisi econòmica i social provocada per l'emergència sanitària del coronavirus, que considera que ha afectat especialment el turisme, el comerç i la cultura.

"Necessitem els recursos del dèficit de l'1%, els romanents i els superàvit dels ajuntaments, necessitem tots els recursos disponibles. És ara o mai", ha advertit a una entrevista de Tv3 en el marc d'un programa per la sisena edició dels premis Honor Talent Cambra, ha informat el Govern en un comunicat.

Torra ha destacat el compromís de l'Executiu català per salvar llocs de treball i empreses, després de recordar que han aprovat el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social, que planteja avançar cap a una Catalunya "equilibrada, en xarxa i verda".

"Necessitem que tothom pugui tirar endavant els seus projectes de vida professionals i personals des de qualsevol punt del país", ha sostingut.

Sobre l'emergència sanitària del Covid-19, el president de la Generalitat creu que ha mostrat "la necessitat d'una reforma estructural a fons del sistema de salut i sociosanitari", per fer que tots dos estiguin units.

També ha recalcat que no es pot "pensar mai més" que el sistema sociosanitari pot sortir endavant amb els recursos amb els quals funcionava.