Publicat 6/7/2020 17:38:32 +02:00CET

Coronavirus.- Solé crida a la normalitat de l'activitat econòmica davant el brot del Segrià (Lleida)

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé
GOVERN

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha fet una crida a la normalitat pel que fa a l'activitat econòmica internacional i el turisme en el marc del brot de Covid-19 que s'ha registrat a la comarca del Segrià (Lleida).

En un comunicat del Govern d'aquest dilluns, Solé ha apuntat que "la situació sanitària en el conjunt del país és de plena normalitat i, per tant, les portes del país segueixen obertes" després del confinament perimetral de la comarca del Segrià --una mesura que afecta a un total de 209.000 persones--.

"El Govern ha actuat amb diligència justament per evitar que les dades de Lleida es puguin traslladar a altres punts del territori", ha declarat, i sosté que confinant aquesta zona afectada s'evita una possible propagació del virus o la possible aparició de nous brots en altres territoris.

El conseller ha insistit que "en cap cas suposa l'aturada de l'activitat econòmica" i que les restriccions que s'han imposat afecten sobretot a la mobilitat de les persones, però que es permet l'entrada i sortida de la comarca a treballadors --tant essencials com no essencials-- i també per a altres activitats econòmiques.

Solé ha volgut aclarir que la mesura ha estat presa per protegir la salut de la població en la mateixa línia que ho han fet altres països europeus, i s'ha referit concretament a Portugal --que va confinar a 19 districtes de l'extraradi de Lisboa-- i a Alemanya --que va confinar a 370.000 persones en l'estat de Rin del Nord-Westfàlia--.