Publicat 14/4/2020 11:20:00 +02:00CET

Coronavirus.- Sánchez Llibre (Foment) defensa una renda mínima vital però consensuada

"Sindicats, patronals i governs han d'evitar que el tsunami social es produeixi"

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball i vicepresident de la CEOE, Josep Sánchez Llibre, ha defensat aquest dimarts una renda mínima vital per a la població davant la crisi del coronavirus, sempre que aquesta sigui consensuada.

"Ens hauríem de posar d'acord tots en una renda mínima vital, però això no es pot improvisar. Ens hem d'asseure empresaris, sindicats i governs", ha dit Sánchez Llibre en una entrevista a Ser Catalunya recollida per Europa Press.

"Si això va a més i no es prenen mesures, el tsunami social ens passarà per damunt", ha advertit, i ha incidit que un nou pacte social és necessari per intentar aconseguir la màxima cohesió social.

En aquest sentit, ha asseverat que "sindicats, patronals i governs han d'evitar que el tsunami social es produeixi", si bé ha indicat que les administracions espanyoles no disposen dels recursos necessaris per fer front a una crisi global d'aquest tipus.

Per això, ha apel·lat a mecanismes europeus i a plantejar a Europa un pla general per a la recuperació econòmica: "És impossible que ho puguem finançar nosaltres".

RETORN Al TREBALL

Sobre el retorn al treball aquesta setmana dels treballadors dels sectors considerats no essencials, ha defensat que des de Foment del Treball sempre s'ha estat a favor d'un desconfinament, però acompanyat de mesures de seguretat.

Ha demanat que els test puguin estar a la disposició de tothom per evitar la "incertesa" que provoca la tornada a treballar, si bé ha indicat que moltes persones s'incorporaran telemàticament.