Publicat 18/6/2020 13:02:33 +02:00CET

Coronavirus.- Sánchez Llibre critica la "miopia" del Govern central al no acceptar l'acord dels ERTO

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, durant la inauguració institucional de Casa Seat, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 16 de juny de 2020.
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha criticat la "miopia política" del Govern central al no acceptar l'acord entre patronals i sindicats per allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins a finals de setembre amb les mateixes condicions que les actuals.

"Si el Govern central fa cas omís a aquest acord que hem aconseguit els agents socials i empresarials, penso que seria un cas de miopia política", ha remarcat Sánchez Llibre en una entrevista en la Cadena Ser recollida per Europa Press.

Sánchez Llibre ha confiat "sincerament" que el Govern central canviï d'opinió i recolzi aquest pacte de cara al proper Consell de Ministres, en línia amb la posició que ha sostingut que mantenen altres països europeus, amb l'objectiu de mantenir la productivitat de les seves empreses.

Per al president de Foment, el "gran acord" aconseguit entre la CEOE, Cepyme, CC.OO. i UGT és raonable i realista permet preservar el teixit empresarial i garantir l'ocupació, després de l'impacte de la crisi del coronavirus.

"Sense empreses no hi ha ocupació, sense ocupació no hi ha futur", ha resumit Sánchez Llibre, que ha insistit a aconseguir un pacte polític entre el Govern central, comunitats autònomes, sindicats, patronals i societat civil per superar l'emergència del Covid-19.

Així mateix, l'empresari s'ha mostrat convençut que, si s'allarguen els ERTO --Foment vol que es faci fins a finals d'any--, no es va produir un "devessall" de concursos de creditors i s'esmorteirà la crisi econòmica i social.

Contador