Publicat 4/5/2020 10:22:11 +02:00CET

Coronavirus.- Rovira (ERC) creu que el Govern centrl ha dit 'no' a mesures "perquè venien de Catalunya"

Crida a construir "relacions de confiança i lleialtat política" entre ERC i JxCat

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que el Govern central ha dit que no a mesures proposades pel Govern per lluitar contra el coronavirus "perquè venien de Catalunya", la qual cosa considera que s'ha aguditzat i ha aprofundit en el conflicte polític.

"Tinc la sensació de que s'ha dit moltes vegades que no a moltes mesures que tenien solament un fonament científic per combatre la crisi del coronavirus. I s'ha dit això perquè venien de Catalunya", ha sostingut Rovira en una entrevista aquest dilluns en Ràdio 4 recollida per Europa Press.

Ha acusat el Govern central d'abandonar la correlació de forces de la moció de censura en la gestió de la crisi sanitària, ho ha titllat de "ultranacionalista" i ha criticat la militarització de l'estat d'alarma i l'unilateralitat en la presa de decisions, en les seves paraules.

CONSTRUIR "RELACIONS DE CONFIANÇA" AMB JXCAT

Sobre les relacions entre ERC i JxCat, Rovira ha explicat que en aquest moment s'han centrat en la gestió de l'emergència sanitària i la reconstrucció, però ha reclamat que quan això passi es puguin construir "relacions de confiança i lleialtat política".

"El que reclamo és asseure's i parlar", ha demanat la secretària general republicana, que ha apostat per pactar una estratègia i un model de reconstrucció com a pas previ, ja que considera que no es poden repetir les mateixes mesures que es van prendre en la crisi de 2008.

Rovira ha reclamat consens polític, ha dit que ERC ha començat una ronda de contacte amb diferents organitzacions, i ha defensat que és "el moment de la inversió pública" i de rescatar col·lectius vulnerables, després del que ha mostrat preocupació per la situació de les dones i de les persones no regularitzades.