Actualitzat 4/6/2020 10:12:39 +00:00 CET

Pujol, sobre les tensions amb ERC: "Davant d'aquesta situació unitat i govern"

El portaveu de Junts x Cat en el Parlament, Eduard Pujol, ofereix una roda de premsa després de la segona part del Debat de Política General en el Parlament el 26 de setembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Acusa Sánchez de "gestionar la seva paraula d'una manera molt lleugera"

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

El portaveu de JxCat al Parlament, Eduard Pujol, ha instat a no perdre ni un minut en consideracions que desvien l'atenció de la gestió de la crisi sanitària, i sobre les tensions entre JxCat i ERC ha dit: "Davant d'aquesta situació unitat i govern".

En una entrevista aquest dijous a Ràdio 4 que ha recollit Europa Press, ha afirmat que "la necessitat de reduir les picabaralles és evident", i ha recordat les paraules de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, que dimecres va dir que no es pot prescindir de ningú en aquesta crisi.

Pujol ha evitat pronunciar-se sobre una data electoral a Catalunya, s'ha preguntat: "Com ens podem distreure quan tenim aquesta situació davant?", i ha afegit que la finalitat del Govern i el Parlament és aprovar mesures per combatre la pandèmia.

"Li parlaré de futur, no de futur electoral", ha apuntat el portaveu de JxCat, que ha defensat la gestió del president de la Generalitat, Quim Torra, i les mesures que ha anat demanant al Govern central quan ha anat evolucionat la pandèmia.

Ha recordat que és Torra qui té la potestat de marcar el calendari electoral a Catalunya: "Té l'obligació de posar sobre la taula tots els condicionants. I el condicionant d'emergència sanitària pesa i pesa molt, i això parla de la responsabilitat de Torra".

TAULA DE DIÀLEG

Sobre la taula de diàleg i l'exigència de JxCat d'un mediador, Pujol ha sostingut que el president del Govern central, Pedro Sánchez, no ha demostrat ser "un home de paraula, complidor, que no canvia el seu punt de vista".

"El president ha demostrat gestionar la seva paraula d'una manera molt lleugera", ha assenyalat el portaveu de JxCat, que ha acusat el Govern espanyol de ser uns incomplidors professionals, en les seves paraules.

"Davant d'un incomplidor professional i un govern d'incomplidors professionals s'han de prendre i exigir totes les precaucions perquè el diàleg pugui arribar a bon port", ha defensat Pujol, que ha assegurat que la posició de JxCat és de sentit comú.

MONTILLA, "S'HA D'EXPLICAR"

Sobre la incorporació de l'expresident de la Generalitat José Montilla com a conseller independent a Enagás, Pujol ha qualificat aquesta decisió d'"error greu" i ha demanat la compareixença de l'expresident per explicar-ho.

"S'ha d'explicar i s'ha d'explicar molt bé", ha reclamat el portaveu de JxCat, que ha assegurat que en política l'ètica i l'estètica són fonamentals, i ha opinat que el paper d'un expresident s'ha de saber gestionar i no barrejar la gestió pública amb la privada.

Contador