Publicat 25/4/2020 10:52:13 +02:00CET

Coronavirus.- Prorrogats fins al 10 de maig els controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal

El ministre de l'Interior, fernando Gran- Marlaska.
Pool

MADRID, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern central ha prorrogat 14 dies més, fins a les zero hores del 10 de maig, el restabliment dels controls a les fronteres terrestres amb França i Portugal, segons consta en una ordre signada pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que publica aquest dissabte el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'ordre, que s'emmarca en les mesures adoptades per al control de l'epidèmia de coronavirus, tindrà efecte la propera mitjanit i està subjecta a noves extensions en cas de necessitat.

Des que aquests controls van entrar en vigor el passat 17 de març, només es permet l'accés a territori nacional a ciutadans espanyols, persones residents a Espanya, treballadors transfronterers i aquells que acreditin, documentalment, causes de força major o situació de necessitat.

La restricció no s'aplica al transport de mercaderies amb la finalitat d'assegurar la continuïtat de l'activitat econòmica i de preservar la cadena de proveïment.

La mesura tampoc afecta al personal estranger acreditat com a membre de les missions diplomàtiques, oficines consulars i organismes internacionals situats a Espanya, sempre que es tracti de desplaçaments vinculats a l'acompliment de funcions oficials.

La pròrroga, ha explicat el Departament, s'emmarca dins de l'activació de l'article 28 del Codi de Fronteres Schengen, que permet restablir temporalment els controls a les fronteres internes.

Aquesta mesura se suma a la restricció de l'accés de viatgers a través de les fronteres exteriors d'Espanya en ports i aeroports, que va entrar en vigor el 23 de març. El 23 de març també es va establir el tancament, amb caràcter temporal, dels llocs terrestres habilitats per a l'entrada i la sortida d'Espanya a través de les ciutats de Ceuta i Melilla.

el més llegit

 1. 1

  Un operatiu policial als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola de Mataró finalitza amb 81 persones identificades

 2. 2

  Detingut un veí de Manlleu per un robatori amb força en un habitatge de les Masies de Voltregà

 3. 3

  AMPLIACIÓ:Concerts amb aforament de fins a 1.200 persones i reserva prèvia a les Festes de la Tardor de Lleida

 4. 4

  Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig

 5. 5

  Dos detinguts pel robatori a l'interior d'un domicili de Sant Carles de la Ràpita mentre els propietaris dormien