Publicat 25/8/2020 14:08:22 +02:00CET

Coronavirus.- Pimes proveïdores de fires demanen reorientar el sector cap al públic local

Interior del pavelló del Mobile World Congress (MWC) durant el desmantellament dels stands després de la cancel·lació de la fira per la crisi del coronavirus i les anul·lacions d'empreses, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 13 de febrer de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Proposen promoure congressos sobre solucions anticoronavirus o serveis digitals per a empreses

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

Les pimes proveïdores de serveis per a fires i exposicions han reclamat una "reorientació estratègica" del sector cap al públic local i nacional, un dels més afectats per la crisi del coronavirus, segons ha informat Pimec en un comunicat aquest dimarts.

Ho han defensat en una reunió organitzada per la patronal per analitzar la situació del sector i fer propostes per a la represa de la seva activitat, "completament parada" des de la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC).

Els assistents han considerat "essencial" poder reprendre els esdeveniments presencials, ja que han defensat que permeten més agilitat i eficàcia als empresaris i aporten riquesa als territoris en els quals se celebren.

Per a això, han advocat per que les institucions firals comencin a dirigir-se cap als assistents de proximitat i innovin amb certàmens enfocats a les necessitats actuals de la pandèmia i el confinament.

Per exemple, Pimec ha assenyalat que es poden promoure congressos sobre solucions anticoronavirus per a empreses, serveis digitals per a pimes, restauració a domicili, plataformes digitals de visualització en línia i serveis de reformes d'habitatges.

MÀXIMES GARANTIES

L'empresari del sector Antonio Gaudi ha defensat que és "el moment" de reprendre l'activitat firal, amb les màximes garanties d'higiene i seguretat.

"Aviat ho faran els nostres veïns europeus i no podem comprometre el lideratge firal del país", ha exposat Gaudi en la seva intervenció.

Les pimes proveïdores han indicat que els protocols per a fires ja estan aprovats i ara es disposen de suficients equips de protecció individual (EPI) per garantir la màxima seguretat d'expositors i assistents.

També han subratllat que s'han de tenir en compte que les instal·lacions firals són prou grans per assegurar les necessàries distàncies de seguretat.

FIRES CANCEL·LADES

Des de la declaració de l'estat d'alarma, s'han cancel·lat un total de 56 fires programades a tota Espanya, amb unes pèrdues estimades de gairebé 400 milions d'euros per als seus proveïdors, la meitat a Catalunya.

No obstant això, Pimec ha remarcat que aquesta xifra no inclou els ingressos perduts per les mateixes institucions firals que no han pogut vendre metres quadrats d'exposició ni les perdudes que van derivar de l'anul·lació del Mobile, que la patronal va xifrar en 220 milions d'euros.

Contador