Publicat 14/5/2020 10:11:31 +02:00CET

Coronavirus.- PimeComerç i Foment Comerç demanen al Govern central "seguretat jurídica i unitat de criteri"

BARCELONA, 14 maig (EUROPA PRESS) -

PimeComerç i Foment Comerç han exigit al Govern central "seguretat jurídica i unitat de criteri" després de les declaracions d'aquest dimecres del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i davant l'anunci de prohibir la possibilitat de realitzar rebaixes en els establiments físics.

En un comunicat conjunt aquest dijous, les patronals han demanat a Illa que es publiqui per escrit "el criteri interpretatiu pertinent" per dotar de la seguretat jurídica al sector del comerç davant la possibilitat de realitzar rebaixes, ofertes i promocions.

Consideren que aquesta prohibició "entra en profunda contradicció" amb la interpretació de la Disposició Addicional Segona de l'Ordre SND/399/2020 facilitada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme el 12 de maig.

Han assegurat que la premissa d'aquesta ordre era que "sí és possible dur a terme rebaixes i promocions en els establiments físics, sempre que aquests estiguin en condicions d'adoptar totes les mesures que siguin necessàries amb la finalitat d'evitar que es produeixin aglomeracions conseqüència d'aquestes rebaixes o promocions".

Les patronals han criticat que aquesta situació posa de relleu una "falta d'unitat de criteris entre ministeris", i han acusat el Ministeri de Sanitat de no haver dialogat amb el sector del comerç, que creuen que queda en desavantatge pel que fa a la venda online.

"És extremadament preocupant que es generin asimetries entre canals comercials. Tots han de poder realitzar rebaixes si es garanteixen els protocols de seguretat sanitària en la compra", han insistit.

Les patronals catalanes han qualificat d'indubtable la necessitat d'aplicar "totes les mesures sanitàries que garanteixin la seguretat suficient per evitar la propagació de la pandèmia", però han apuntat que el comerç és un dels sectors que més està patint les conseqüències de la crisi i necessita suport i facilitat per reprendre el seu dinamisme comercial.

Contador