Publicat 19/6/2020 10:22:55 +02:00CET

Coronavirus.- PimeComerç demana ajudes econòmiques al Govern central per a la despesa d'EPIs dels comerços

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

PimeComerç ha reclamat, en una trobada digital amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que el Govern central impulsi ajudes a fons perdut per al comerç i la restauració i mesures fiscals per deduir-se fins al 60% els costos derivats de la compra d'EPIs i material tecnològic per a la venda electrònica.

En un comunicat aquest divendres, la patronal ha alertat que el sector es troba en una situació "molt complicada" i ha demanat mesures urgents per fer front a les despeses derivades de la crisi de la Covid-19, ja que les mesures sanitàries que han hagut de prendre per a l'obertura de negocis suposa un cost diari i continu.

La patronal va calcular en el seu últim estudi sobre l'impacte del coronavirus en el comerç que "sense ajudes a la recuperació econòmica, podria haver-hi fins a un 42% de comerços que no resistissin l'embat d'aquesta crisi sanitària".

El president de PimeComerç, Alex Goñi, ha criticat: "El comerç de proximitat ens hem trobat sols a l'hora d'obrir els nostres establiments, i l'Estat no ens ha ajudat després d'obligar-nos a tancar durant mesos".

També ha avisat que "si el sector afronta un estiu amb poques vendes i sense ajudes econòmiques, pot suposar la fi de molts comerços".

Contador