Publicat 12/5/2020 14:15:29 +02:00CET

Coronavirus.- Pimec veu "insuficient" perllongar els ERTO fins al 30 de juny

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

Pimec ha considerat "insuficient" el Reial decret-llei de mesures socials en defensa de l'ocupació aprovada aquest dimarts pel Govern central pel qual els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) s'allargaran fins al 30 de juny, encara que l'Executiu central es reserva el dret a prorrogar aquest termini.

En un comunicat, Pimec ha recordat que actualment la major part de Catalunya encara no ha aconseguit la fase 1 de la desescalada i "nombroses empreses no tenen facturació des del passat 15 de març o la tenen molt limitada".

Ha reclamat seguretat per als sectors que no podran recuperar una activitat "mínimament normal en un període tan curt de temps", com el turisme, el comerç, la cultura, les fires i els serveis auxiliars d'aquestes activitats.

Per això, ha demanat que, a totes les empreses que continuïn amb una demanda mínima dels seus serveis o amb limitacions de la seva activitat per motius de seguretat, se'ls ha de garantir la continuïtat dels ERTO de força major mentre continuïn els motius que els van originar.

Quant al manteniment de l'ocupació durant sis mesos des de la data de represa de l'activitat, ho ha valorat positivament, si bé considera necessari contemplar situacions que posin en risc la viabilitat de l'empresa sense haver d'arribar al concurs de creditors, ja que ha avançat que moltes empreses hauran d'ajustar plantilles per evitar el seu tancament.

La patronal catalana creu que "s'ha perdut l'oportunitat de flexibilitzar d'una forma més adequada" la sortida dels ERTO de força major, ja que l'acord no contempla la possibilitat de desafectar als treballadors i tornar-los a incloure en un ERTO si fos necessari.

Contador