Publicat 14/04/2020 14:34CET

Coronavirus.- El Parlament habilitarà el vot telemàtic per al proper ple de 21 diputats

BARCELONA, 14 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Mesa del Parlament ha encarregat un sistema de votació telemàtica perquè els diputats puguin utilitzar aquest sistema o delegar el vot de cara al proper ple, que es celebrarà en un format "reduït", amb un màxim de 21 diputats.

Segons els acords de la Mesa, sobre la base de l'informe del departament d'informàtica del Parlament, s'ha encarregat als serveis tècnics habilitar un sistema de votació telemàtica perquè els diputats puguin recórrer a això, de conformitat amb l'article 95 del reglament de la Càmera.

També s'ha acordat que el ple es celebri amb un màxim de 21 diputats, tal com es va establir en la Mesa del 13 de març, al capdavant del qual estarà el president del Parlament, Roger Torrent, i un secretari o secretària.

La Junta de Portaveu ha de fixar la data i l'ordre del dia del ple, que hauria d'incloure l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat de 2020, la Llei de Mesures i la convalidació dels decrets aprovats pel Govern.

A més, vist l'informe de l'Oïdora de Comptes, s'ha convocat Taula ampliada el 21 d'abril per aprovar la liquidació dels comptes de 2019 i determinar l'ús de l'estalvi generat.

La Taula també ha demanat a l'Oïdora de Comptes que estudiï la possibilitat que el Parlament faci donacions a entitats privades que lluiten contra el coronavirus.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés