Publicat 25/8/2020 11:14:07 +02:00CET

Coronavirus.- Organitzadors de bodes demanen ser exclosos de les noves restriccions del Govern

Detall d'una de les contrayentes subjectant una rosa blanca durant la celebració de les seves noces. A Madrid, (Espanya), a 13 de juny de 2020.
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Empreses de Gestió d'Esdeveniments i Casaments de Catalunya (Aegecat) ha demanat ser exclosa de les noves mesures aprovades pel Govern per contenir el contagi del coronavirus, com la limitació a deu persones de les trobades i reunions públiques i privades.

Aegecat ha reclamat a la Generalitat que aclareixi que l'organització d'esdeveniments i bodes no està inclosa i que ho faci públic per "retornar la confiança" als clients, i ha advertit que contempla prendre accions legals per defensar a les seves empreses, segons ha exposat en un comunicat aquest dimarts.

"En tractar-se d'una activitat econòmica regulada no solament es garanteixen totes les mesures i protocols vigents sinó que s'apliquen d'extraordinaris per tal d'oferir al client les màximes condicions sanitàries", ha exposat.

En aquest sentit, ha instat l'administració catalana a considerar aquest tipus d'empreses com un subsector diferenciat de la restauració i l'oci nocturn, tenint en compte que són celebracions privades amb llistes tancades de convidats.

També ha exigit que el Govern aprovi una línia específica d'ajudes per a aquest sector, que ha defensat que "està patint de manera extrema els efectes de la crisi sanitària sense que l'administració pública hagi mostrat, avui per avui, la voluntat de trobar solucions que ens garanteixin la supervivència".

Contador