Actualitzat 9/4/2020 10:35:28 +00:00 CET

Òmnium recapta més de 400.000 euros per lluitar contra la Covid-19

Atención a los casos con el Covid-19 en el Hospital Clínic. UCI de atención a los pacientes con coronavirus.
HOSPITAL CLINIC BARCELONA / FRANCISCO AVIA

BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

Òmnium Cultural ha recaptat, en el marc de la campanya 'Esprint Solidari', 435.000 euros des del 30 de març que es destinaran a la lluita contra la pandèmia del coronavirus, ha informat l'entitat en un comunicat aquest dijous.

Amb aquesta xifra es tanca oficialment el recompte encara que a la web d'Òmnium seguiran recollint donacions al llarg d'aquest dijous fins a la mitjanit, i els diners es lliurarà íntegrament i en parts iguals a quatre projectes que lluiten contra el Covid-19 i les seves conseqüències més immediates.

S'ha doblat l'objectiu de sortida de 200.000 euros, dels quals Òmnium va aportar 100.000, afegint un euro per cada euro que aportés la ciutadania.

Els projectes que es beneficiaran de la totalitat dels fons recaptats són la campanya 'Resposta Coronavirus!', dels equips d'investigació i assistència de l'Hospital Clínic de Barcelona i l'assaig clínic #JoEmCorono, dels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet.

També es repartiran els fons en la campanya de donacions per a material sanitari impulsada pel Col·legi de Metges de Barcelona i la Fundació Àngel Soler Daniel, i la recaptació i distribució d'aliments que gestiona el Banc dels Aliments.

"Ens tocarà seguir donant el millor de nosaltres per sortir col·lectivament d'aquesta crisi sense deixar-se a ningú pel camí", ha assegurat el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i ha afegit que la societat civil està a l'alçada del moment.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha destacat l'èxit de la campanya: "Una vegada més, la societat civil ha demostrat que no vol saber gens de llenguatge bèl·lic. El llenguatge que entén la societat civil és el de la cooperació i la solidaritat".