Publicat 26/8/2020 17:59:58 +02:00CET

El coronavirus obliga a posposar el Fòrum de Davos fins a l'estiu de 2021

L'activista sueca Greta Thunberg.
Ciaran McCrickard/World Economic / DPA - Archivo

MADRID, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

El Fòrum Econòmic Mundial, que se celebra anualment a finals de gener a la localitat de Davos-Klosters, als Alps suïssos, ha decidit ajornar la seva edició del proper any, la número 51, fins a "principis de l'estiu de 2021" davant la impossibilitat de garantir el seu desenvolupament de forma segura per als assistents davant la pandèmia de Covid-19.

"El consell dels experts és que no podem fer-ho de forma segura al gener", va anunciar un portaveu de l'organització, que va apuntar que a la setmana del 25 de gener de 2021 es durà a terme de manera telemàtica una sèrie de diàlegs d'alt nivell entre líders mundials per conèixer la seva opinió sobre la situació en 2021.

"La decisió no es va prendre fàcilment, donada la necessitat urgent que els líders mundials s'uneixin per dissenyar un camí de recuperació comuna i donar forma al 'Gran Reinici' en l'era post-Covid-19", va afegir.

D'aquesta manera, el Fòrum Econòmic Mundial espera anunciar els detalls de la nova programació de la seva 51 edició tan aviat com existeixi la seguretat que es compleixen totes les condicions per garantir la salut i la seguretat dels participants i la comunitat amfitriona.

Des de la seva creació al 1971, el Fòrum Econòmic Mundial, més conegut com a Fòrum de Davos, pretén reunir anualment a alts executius de les principals empreses mundials, als caps d'Estat, ministres, personalitats polítiques influents, acadèmics prestigiosos, representants d'organitzacions, joves, així com a representants de la innovació tecnològica i de la societat civil.

En la seva edició de 2020, l'esdeveniment va comptar amb el president dels Estats Units, Donald Trump, i amb l'activista Greta Thunberg com a grans protagonistes del fòrum, al que va acudir una nodrida representació d'Espanya, liderada pel president del Govern central, Pedro Sánchez, acompanyat de Nadia Calviño, així com d'importants empresaris espanyols.

Contador