Publicat 28/8/2020 10:43:21 +02:00CET

Coronavirus.- Norwegian perd 503,9 milions d'euros en el primer semestre per la crisi

Imatge d'una avió de Norwegian
NORWEGIAN - Archivo

OSLO, 28 ago. (EUROPA PRESS) -

Norwegian va registrar en el primer semestre pèrdues netes per valor de 5.300 milions de corones noruegues (503,9 milions d'euros) a causa de l'impacte de la crisi del Covid-19, segons ha informat aquest divendres l'aerolínia noruega de baix cost.

Abans de l'esclat de la pandèmia, Norwegian havia comunicat al mercat que obtindria beneficis al 2020, "amb el millor estiu de tota la seva història".

"Les estrictes restriccions de viatge imposades pels governs i la consegüent caiguda en la demanda dels clients ens van obligar a deixar 140 avions a terra i posar en suspens aproximadament 8.000 llocs de treball", ha subratllat l'aerolínia noruega.

Durant la primera meitat de l'any, 5,31 milions de clients van viatjar amb Norwegian, un 71% menys que en el mateix període de 2019 i el trànsit de passatgers va retrocedir un 72%. En el segon trimestre, la companyia només va operar entre set i vuit avions en rutes nacionals a dins de Noruega.

Després de dur a terme un procés de reestructuració, l'empresa va obtenir accés a la garantia de préstec del Govern noruec de 3.000 milions de corones noruegues (285,24 milions d'euros) i 300 milions de corones (28,52 milions d'euros) addicionals per part de bancs comercials.

"Durant aquests últims mesos hem estat treballant incansablement per assegurar-nos que podem sortir d'aquesta crisi com una empresa més forta i ben posicionada de cara a la competència futura. Algunes d'aquestes mesures han estat doloroses, però totalment necessàries si volem tirar endavant", ha declarat el conseller delegat de Norwegian, Jacob Schram.

Contador