Publicat 5/6/2020 20:25:49 +02:00CET

Coronavirus.- Més de 723.000 treballadors a Catalunya estan afectats per ERTE

Un cambrer serveix en la terrassa d'un bar durant el segon dia de la reobertura al públic de les terrasses, Catalunya (Espanya) a 26 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

Els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTE) provocats per la crisi del coronavirus a Catalunya s'han situat aquest divendres en els 723.373, uns 2.000 més que fa una setmana.

Un total de 97.856 empreses han presentat expedients temporals davant la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, l'autoritat laboral competent a Catalunya, segons les últimes dades del departament.

El 93,1% dels ERTE presentats des de mitjans de març són per causa de força major i afecten al 84,2% dels treballadors, als quals se'ls ha suspès temporalment el seu contracte i passen a tenir dret de cobrar l'atur.

La majoria dels expedients temporals es concentren a la província de Barcelona, amb 71.513 ERTE i 569.445 empleats, i el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental són les comarques catalanes més afectades.

Per sectors, els serveis és el més afectats, amb 79.433 expedients temporals i 507.218 treballadors afectats, seguit la indústria, la construcció i l'agricultura.

Les xifres que dóna la Conselleria recullen els expedients de les companyies que desenvolupen la seva activitat en centres de treball situats íntegrament al territori català i les que els tenen repartits en diferents comunitats autònomes però el 85% de l'activitat es realitza a Catalunya.

Així, als més de 723.300 treballadors als quals se'ls ha aplicat un ERTE, s'ha de sumar els empleats d'empreses que tenen centres de treballadors en dos o més comunitats autònomes, que els presenten davant el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  AMPLIACIÓ:Els treballadors de Saint-Gobain tornen a tallar l'N-340 a l'Arboç per denunciar el tancament de la cristalleria

 5. 5

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19