Publicat 6/5/2020 11:47:02 +02:00CET

Coronavirus.- Mango signa dos crèdits per 240 milions per assegurar liquiditat fins el 2023

Botiga de Mànec
MANGO - Archivo

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

Mango ha signat dos crèdits per import total de 240 milions d'euros per assegurar liquiditat fins el 2023 i afrontar amb "garanties" l'impacte econòmic provocat per la pandèmia del coronavirus.

En concret, ha signat un crèdit per import de 200 milions d'euros i un termini de venciment de tres anys en el qual han participat Santander, BBVA, CaixaBank, Banc Sabadell, Bankia i Ibercaja, una operació que compta amb el suport de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), ha informat Mango aquest dimecres en un comunicat.

Es tracta del primer crèdit sindicat que ha estat presentat i aprovat amb l'aval de l'ICO: "Amb aquest acord, Mango es garanteix un finançament estable a llarg termini i sense aportació de garanties addicionals, la qual cosa ens permet incrementar el nostre matalàs de liquiditat i disposar d'un major marge per afrontar l'impacte que el Covid-19 ha tingut en el nostre negoci", ha sostingut el conseller delegat de Mango, Toni Ruiz.

La multinacional catalana de moda també ha signat un préstec bilateral a tres anys per 40 milions d'euros amb el banc francès Crédit Agricole, que també compta amb l'aval de l'ICO.

En els tres últims anys, Mango ha reduït el seu deute financer net en passar de 617 milions d'euros a 184 milions, la xifra més baixa de l'última dècada, i la reducció de l'any passat va ser de 131 milions.

"Gràcies a la gran retallada de l'endeutament que hem fet durant els últims anys, gaudim d'una posició molt més sòlida per afrontar l'actual situació", ha assegurat Ruiz.

JA TÉ 600 BOTIGUES OBERTES

Mango ha iniciat la reobertura del seu parc de botigues a Europa i actualment ja té oberts més de 600 punts de venda sobre una xarxa total de 2.188 botigues.

La companyia ha mantingut oberta durant tota la crisi del coronavirus la seva botiga online, que l'any passat ja va suposar el 24% de la facturació, i ha ampliat el termini de devolució alhora que ha permès la recollida d'enviaments a botiga quan es dugui a terme la reobertura.