Publicat 4/6/2020 11:27:12 +02:00CET

Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants

Han donat positiu en coronavirus 88 presos, 76 ja d'alta, i 158 funcionaris, 52 curats

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

Les presons catalanes ja han posat en funcionament els controls de temperatura en els accessos per als familiars i amics d'interns que van a visitar-los.

La Conselleria de Justícia de la Generalitat ha explicat en un comunicat aquest dijous que es prendrà la temperatura a totes les persones que entrin a un vis a vis o a una visita en els locutoris de vidre, que habitualment són una mitjana de 32.000 al mes.

Faran els controls els treballadors dels accessos, amb càmeres i pistoles tèrmiques: si indica que pot tenir febre, es derivarà el visitant al personal sanitari de la presó, que decidirà si permetre o no l'entrada.

La Generalitat ha mercat 17 càmeres i 38 pistoles tèrmiques per a totes les presons, centres oberts i centres de menors de Catalunya, que han costat 175.000 euros.

Fins ara, 88 presos han donat positiu en un test de coronavirus, dels quals 76 ja han rebut l'alta: de la resta, tres estan confinats a casa; vuit en la infermeria de Brians 1 (Barcelona) i un a la infermeria de Mas d'Enric (Tarragona).

També hi ha hagut 158 casos confirmats de covid-19 entre els funcionaris de presons, dels quals 52 ja tenen l'alta médica.